جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امام حسین در سوگ حضرت مهدى

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

بر اساس روایاتى که درباره رجعت وارد شده، امام حسین علیه السّلام در اواخر حکومت ولى عصر، با اصحاب باوفایش رجعت مى‏کند و براى همه مردمان معرفى مى‏شود، تا کسى در مورد آن حضرت دچار تردید نگردد. هنگامى که همه مردم او را شناختند، اجل‏ حضرت بقیة الله فرا رسیده، چشم از جهان فرو مى‏بندد. آن‏گاه امام حسین علیه السّلام متصدى و متولى امر غسل، کفن، حنوط و دفن ایشان مى‏گردد.

امام صادق علیه السّلام درباره آیه شریفه ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ(1)

مى‏فرماید: «مقصود زنده شدن دوباره امام حسین علیه السّلام و هفتاد تن از اصحابش در عصر امام زمان است؛ در حالى که کلاه‏خودهایى طلایى بر سر دارند و به مردم، رجعت و زنده شدن دوباره حضرت حسین علیه السّلام را اطلاع مى‏دهند تا مؤمنان به شک و شبهه نیفتند». این در حالى است که حضرت حجت در میان مردم است؛ چون معرفت و ایمان به حضرتش در دل‏هاى مردم استقرار یافت، مرگ او فرا مى‏رسد. پس امام حسین علیه السّلام متولى غسل، کفن، حنوط و دفن ایشان مى‏شود و هرگز غیر از وصى، وصى را تجهیز و خاک سپارى نمى‏کند».(2)

امام صادق علیه السّلام مى‏فرماید: «حسین علیه السّلام با اصحابش مى‏آیند و هفتاد پیامبر آنان را همراهى مى‏کنند؛ چنان که همراه موسى علیه السّلام هفتاد نفر فرستاده شدند. آن‏گاه حضرت قائم علیه السّلام انگشتر را به وى مى‏سپارد و امام حسین علیه السّلام غسل و کفن، حنوط و دفن حضرت قائم را بر عهده مى‏گیرد».(3)

«اللهم بحقّ الحسین اشف صدر الحسین بظهور الحجة»


1) سوره ی اسراء، آیه ی 6.

2) کافی ج 8، ص206؛ تأویل الأیات الظاهرة، ج1، ص 278 و ج2، ص 762؛ مختصر البصائر ص 48؛ تفسیر برهان ج2، ص 401،بحارالانوار،ج 53،ص13و ص 51 ص 56؛ تفسیر عیاشی، ج2، ص281، نور الثقلین ج3، ص138؛ المحجة ص 121؛ الایقاظ ص 309.

3) ایقاظ، ص 368.