جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شوق مهدى و نظرى اجمالى درباره آن‏

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

به طورى که اشاره نمودیم و از نام کتاب هم پیداست، محتواى این دفتر زیبا و اثر نفیس و پرشکوه، اشعارى است پرشور، حاکى از شور و شوق سراینده آن، دانشمند عالى‏قدر اسلامى و فقیه و محدث نامى «فیض کاشانى» درباره حضرت ولى عصر مهدى موعود اسلام و پیشواى غائب جهان، امام زمان عجل اللّه فرجه.

فیض که خود از حکما و فقهاى بزرگ شیعه به شمار مى‏رود، و در کلیه علوم اسلامى از عقلى و نقلى دست داشته، بلکه استاد مسلم بوده است، گذشته از انبوه تألیفات و آثار فکرى و قلمى ارزنده‏اش که مختصرى از آن را مطالعه خواهید نمود، شش دیوان شعر هم داشته است! که یکى از آنها همین «شوق مهدى» است.

دیوان فیض تا کنون دوبار چاپ شده و سراسر آن اشعار لطیف و غزلیات عرفانى نغز است که آنها را به پیروى از شیوه خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازى و جلال الدین محمد بلخى در دیوان شمس تبریزى سروده است.

فیض شاعر حرفه‏اى نبوده، و نمى‏خواسته از نظر شعرى به پاى آنها برسد، یا در این فن تکامل یابد، بلکه یک فرد مجتهد و حکیم توانا و مرجع دینى مسلمانان بوده است، و به همین جهت شعر را از باب تفنن و در خلال کارهاى دیگرش درس و بحث و تألیف و تصنیف مى‏گفته، در عین حال به طورى که خوانندگان خواهند دید، اشعار او از لطف و حال و شور و شوق خاصى برخوردار است. بخصوص «شوق مهدى» او که اینک براى نخستین بار چاپ و منتشر مى‏شود و در دسترس دلباختگان کوى مهدى منتظر و قائم موعود امام زمان علیه السلام قرار مى‏گیرد.