در روایات فراوان، مهمترین ره آورد قیام و انقلاب حضرت مهدیعلیه السلام پر شدن جهان از عدالت و دادگری شمرده شده است که در بخش اهداف حکومت درباره آن سخن گفتیم. اما در این بخش بر آن حقیقت یاد شده این واقعیت را میافزاییم که در حاکمیّت قائم آل محمدصلی الله علیه وآله عدالت در همه سطوح جامعه به صورت یک جریان جاری در تمام مویرگهای اجتماع در میآید و هیچ نهاد و مجموعه کوچک یا بزرگی نمیماند مگر اینکه عدالت در آن حاکم خواهد شد و روابط افراد با یکدیگر بر اساس آن پیریزی خواهد شد.
امام صادقعلیه السلام در این باره فرمود:
به خدا قسم، عدالت را در خانههای مردم خواهد برد آنچنان که سرما و گرما به درون خانهها نفوذ میکند.(1)
وقتی خانه که کوچکترین نهاد در جامعه است به کانون عدالت تبدیل میشود و روابط افراد خانواده با یکدیگر عادلانه میگردد حکایت از آن دارد که حکومت جهانی و عدل گستر مهدوی نه با ابزار زور و قانون بلکه بر اساس یک تربیت قرآنی که به عدالت و احسان فرمان میدهد(2)، افراد را پرورش میدهد و در فضایی این چنین
همگان به حکم وظیفه انسانی و الهی خود، حقوق دیگران را – گرچه از نظر رتبه و مقام، جایگاهی نداشته باشند – محترم میشمارند.
در جامعه موعود مهدوی، عدالت، یک جریان فرهنگی اصیل و با پشتوانه قرآنی و حکومتی است که تخلّف از آن تنها توسط معدودی از افراد که خود محور و منفعت طلب بوده و به دور از تعالیم قرآن و اهلبیتعلیهم السلام پرورش یافتهاند، صورت میگیرد که حاکمیت عدالت پرور با آنها برخورد جدّی میکند و اجازه رشد و نموّ و ریشه دوانیدن به آنها نمیدهد و به ویژه از نفوذ آنها به سطوح حاکمیّت جلوگیری میکند.
آری عدالتی چنین فراگیر و همگانی رَهآورد حکومت مهدی منتظرعلیه السلام است و بدینسان عالیترین هدف انقلاب امام مهدیعلیه السلام که پر کردن عالم از عدل و داد بوده است به شکل کامل تحقق خواهد یافت و ظلم و ستم و حق کشی در همه زوایای جامعه حتی در روابط اعضای خانواده با یکدیگر از بین خواهد رفت.
1) بحارالانوار، ج 52، ص 362.
2) قرآن میفرماید: ان الله یأمر بالعدل والاحسان یعنی به راستی که خداوند به عدالت و نیکوکاری فرمان میدهد؛ سوره نحل، آیه 90.