جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عدالت قضایی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در رأس برنامه‏های حکومتی امام مهدی‏علیه السلام در سطح جامعه، اجرای عدالت در همه بخش هاست و اوست که همه عالم را، پر از عدالت و دادگری می‏کند همانگونه که از ظلم و ستم آکنده باشد. و یکی از مهمترین حوزه‏های اجرای عدالت، بخش قضاوت است و این همان بخشی است که بیشترین ظلم‏ها و حق کشی‏ها در آن شده است. اموال، به ناحق مصادره گشته و خونها، به ناحق ریخته شده و آبروی بی‏گناهان به خطر افتاده است! در محاکم قضایی دنیا، بیشترین ظلم بر مستضعفان عالم شده است و احکام صادره از آنها تحت تأثیر نفوذ قدرتمندان و حاکمان ستمگر، مال و جان افراد و گروههای بسیاری را به ناحق نابود کرده است. قاضیان دنیا طلب نیز برای

جلب منافع مادّی برای خود و وابستگانشان حکم‏های ظالمانه بسیاری را نوشته و اجرا کرده‏اند و خلاصه اینکه چه بسیار بی‏گناهی که به چوبه دار آویخته شده است و چه بسا تبهکار و مجرمی که قانون خدا درباره او اجرا نگردیده است.

حاکمیت عدل گستر امام مهدی‏علیه السلام پایان همه ظلم‏ها و نهایت همه حق کشی‏هاست. او که مظهر عدالت پروردگار است، محکمه‏هایی دادگستر ایجاد می‏کند و قاضیانی صالح و مُجریانی دقیق و خدا ترس می‏گمارد تا به هیچ کس در هیچ جای عالم کمترین ستمی نرود.

حضرت رضاعلیه السلام در ضمن روایتی بلند در توصیف امام مهدی‏علیه السلام و دوران طلائی ظهورش فرمود:

فَاِذا خَرَجَ اَشْرَقَتِ الْاَرْضُ بِنُورِ رَبِّها وَ وَضَعَ میزانَ الْعَدْلِ بَیْنَ النَّاسِ فَلا یَظْلِمُ اَحَدٌ اَحَداً

وقتی او قیام کند زمین به نور پروردگار روشن گردد و آن حضرت ترازوی عدالت در میان خلق نهد پس (چنان عدالت را جاری کند که) هیچ کس بر دیگری ظلم و ستم روا ندارد.(1)

از این روایت دانسته می‏شود که عدالت قضایی حضرت چنان گسترده و دقیق است که راه را بر ظالمان و سودجویان می‏بندد و از تکرار ظلم و ستم و عادی شدن تجاوز به حق دیگران، جلوگیری می‏کند.


1) بحارالانوار، ج 52، ص 321.