جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نماز جعفر طیار

زمان مطالعه: 3 دقیقه

نمازجعفر، از مستحبات موکد است. و «نماز تسبیح و نماز حبوه» هم نامیده شده است و شیعه و سنی روایات فراوانی در استحباب این نماز روایت کرده است و ترتیب این نماز چنین است: چهار رکعت است با دو سلام؛ در هر رکعت آن، سوره حمد و یک سوره می خواند، سپس پانزده مرتبه: «سبحان الله و الحمد الله و لا اله الا الله و الله اکبر» می گوید وبه رکوع می رود و در رکوع هم همین ذکر را ده مرتبه می گوید و بعد از آنکه از رکوع برخاست، باز ده مرتبه، سپس به سجده می رود، ده مرتبه می گوید و بعد از آنکه سر از سجده برداشت، ده مرتبه می گوید و در سجده دوم هم ده مرتبه و بعد از آنکه سر از سجده برمی دارد، باز ده مرتبه همان ذکر را می گوید، بنابراین، در هر رکعت، 75 مرتبه و در چهار رکعت روی هم «سیصد» تسبیح می شود.

جواب: اگر در حالتی از آن سهو کند و در حالت دیگر نماز یادش بیاید، باید آن را در همان حالتی که یادش آمده، قضا نماید. اگر بعضی از تسبیحات را سهو کند، در حالت دیگر که محلش نیست، یادش بیاید باید آن را بگوید و نمازش صحیح است.

سوال چهارم: زنی که شوهرش مرده، آیا برای این زن جایز است که در تشییع جنازه همسرش شرکت کند یا نه؟

جواب: خروج زن از خانه برای تشییع جنازه شوهرش جایزه است.

سوال پنجم: آیا زنی که در عده است می تواند سر قبر شوهرش برود یا نه؟

جواب: می تواند سر قبر شوهرش برود.

عده زنی که شوهرش مرده، ترک زینتی است که به آن عادت دارد و این سبب نمی شود که زن نتواند سر قبر شوهرش برود و یا به اموری که به شوون زندگیش مربوط می باشد و به آنها نیازمند است، نپردازد. و توضیح بیشتر آن در بیان امام – علیه السلام – می آید.

سوال ششم: آیا زنی که در عده است می تواند برای کاری که لازم است، از خانه بیرون برود؟

جواب: اگر کار لازم و حقی است، از منزل خارج شود و آن را انجام دهد و البته باید فقط در خانه اش بیتوته داشته باشد.

سوال هفتم: در ثواب قرآن در فریضه ها و غیر فریضه از عالم – علیه السلام – روایت شده که فرموده: عجب است از کسی که در نمازش «انا انزلناه فی لیله القدر» را نخوانده، چگونه نمازش قبول می شود؟

و روایت شده: نمازی که در آن «قل هو الله احد» خوانده نشود، قداست پیدا نمی کند.

و روایت شده: کسی که در نمازهایش سوره همزه را بخواند به اندازه دنیا ثواب می برد، پس آیا جایز است که سوره همزه را بخواند و سوره های دیگر را که ذکر کردیم، ترک نماید با اینکه روایت شده نماز بدون آن سوره ها قبول نمی شود و قداست و پاکی نماز فقط به آن دو سوره است.

جواب: امام – علیه السلام – از این سه سوال چنین جواب می فرماید:

ثواب سوره ها بر اساس هما ناست که روایت شده. و اگر سوره ای را که در آن ثواب هست، تر ک نماید و سوره «قل هو الله احد یا انا انزلناه» را به خاطر فضیلت آنها بخواند، ثواب آن را که خوانده و هم ثواب آن را که ترک کرده، به او داده می شود. و البته غیر این دو سوره را هم جایز است بخواند و نمازش

صحیح می باشد، نهایت اینکه فضیلتی را ترک کرده است.

سوال هشتم: دعای وداع ماه رمضان چه موقع است؟ زیرا اصحاب در آن اختلاف دارند؛ بعضی می گویند در آخرین شب ماه رمضان خوانده می شود و بعضی دیگر می گویند در آخرین روز ماه رمضان هنگام رویت هلال شوال، خوانده می شود.

جواب: این عمل در شبهای ماه رمضان و وداع در آخرین شب ماه رمضان است، بنابراین، اگر خوف این را داشته باشد که ماه، کم یک داشته باشد، دعای وداع را در دو شب قرار می دهد.