جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ویژگی‏های انتظار مهدی‏

زمان مطالعه: 2 دقیقه

گفتیم که «انتظار» امری فطری است و برای همگان درهر قوم و آیینی که باشند وجود دارد اما انتظارهای معمولی که در جریان زندگی افراد و حتّی جامعه‏ها وجود دارد هر اندازه بزرگ و با اهمیت باشد در مقایسه با انتظار موعود جهانی، کوچک و بی مقدار است زیرا که انتظار ظهور او ویژگی‏های خاص خود را دارد:

انتظار مهدی‏علیه السلام انتظاری است که از ابتدای عالم آغاز شده است یعنی از زمان‏های بسیار دور، انبیاء و اولیاء نوید ظهور او را داده‏اند و در زمان‏های نزدیک‏تر، همه امامان ما، آرزوی روزگار دولت او را داشته‏اند.

امام صادق‏علیه السلام فرمود:

اگر او را درک می‏کردم، تمام عمر به او خدمت می‏کردم.(1)

انتظار مهدی‏علیه السلام، انتظار مصلح جهانی است. انتظار حکومت عدل جهانی است و انتظار تحقق همه خوبی‏ها است. در این انتظار، بشریت چشم به راه است تا آنچه را بر اساس فطرت پاک خدایی، در آرزوی آن بوده و هیچگاه به صورت کامل به آن دست نیافته است، ببیند و مهدی‏علیه السلام همان است که عدالت و معنویّت، برادری و برابری، عمران و آبادی زمین و امنیت و صلح و عصر شکوفایی عقل و دانش بشری را برای انسان‏ها به ارمغان می‏آورد و برچیدن بساط استعمار و بردگی انسان‏ها و نفی هر گونه ستم و ستمگری و رهایی اجتماع از انواع فسادهای اخلاقی، ره آورد حاکمیّت اوست.

انتظار مهدی‏علیه السلام انتظاری است که تنها با فراهم شدن زمینه‏های شکوفایی آن، خواهد شکفت و آن زمانی است که همه انسان‏ها در طلب منجی و مصلح آخر الزمان باشند. او می‏آید تا با همکاری و همیاری یارانش علیه بدی‏ها قیام کند نه اینکه تنها با معجزه کار جهان را سامان دهد.

انتظار مهدی‏علیه السلام در منتظرانش شوق یاری و همراهی او را ایجاد می‏کند و به انسان هویّت و حیات می‏بخشد و او را از پوچی و بی هدفی نجات می‏دهد.

آنچه گفته شد بخشی از ویژگی‏های آن انتظاری است که به وسعت همه تاریخ است و ریشه در جان همه انسان‏ها دارد و هیچ انتظار دیگری به خاک پای این انتظار

سترگ نمی‏ارزد. بنابراین جا دارد که ابعاد و آثار فراوانِ انتظار مهدی‏علیه السلام را بشناسیم و درباره وظایف منتظران ظهور او و پاداش بی نظیر آنها سخن بگوییم.


1) همان، باب 13، ح 46، ص 252.