جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روز عاشورا و یاد حضرت مهدى

زمان مطالعه: 2 دقیقه

جلوه‏اى دیگر از ارتباط دو فرزند زهرا علیها السّلام، روز عاشورا است، که دل‏ عزاداران باید به عشق ولى عصر بتپد و ذکر قیام ابا عبد الله، با یاد امام زمان عجّل الله تعالى فرجه الشّریف، توأم باشد.

صالح بن عقبه از پدرش نقل مى‏کند: امام محمد باقر علیه السّلام فرمود:«هر کس حسین بن على علیه السّلام را در روز دهم محرم زیارت کند تا آن که نزد قبر آن حضرت گریان شود، خداوند- تبارک و تعالى- ثواب دو هزار حج و دو

هزار عمره و دو هزار جهاد به او عطا کند که ثواب آن‏ها، مثل ثواب کسى است که در خدمت رسول خدا صلّى الله علیه و آله و سلّم و ائمه طاهرین علیه السّلام حج و عمره و جهاد کرده باشد».

راوى مى‏گوید: عرض کردم: فدایت شوم، کسى که در شهرهاى دور باشد و ممکن نباشد که در مثل این روز به سوى قبر آن حضرت رود، آیا براى او ثوابى است؟

امام علیه السّلام فرمود: «هرگاه چنین باشد به سوى صحرا یا بر بلندى بام خانه خود رود و به سوى حضرت اشاره کند و سلام دهد و در نفرین بر قاتلان وى جدیت نماید و بعد از آن دو رکعت نماز بخواند. این کار را در اوایل روز انجام دهد و خود بر امام حسین علیه السّلام بگرید و کسانى را که در خانه‏اش هستند نیز به گریه بر آن حضرت وا دارد. و یکدیگر را به این که‏ در شهادت امام حسین علیه السّلام مصیبت‏زده شده‏اند، تعزیت گویند. و هرگاه چنین کنند، همه آن ثواب‏ها را براى آنان ضامنم».

گفتم: یکدیگر را چگونه تعزیت بگویند؟

حضرت فرمودند بگویند: «اعظم الله اجورنا بمصابنا بالحسین علیه السّلام و جعلنا و ایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الامام المهدى من آل محمد علیهم السّلام؛ خداوند اجر ما و شما را در مصیبت حسین علیه السّلام بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانى قرار دهد که به همراه ولى امام حسین، امام مهدى عجّل الله تعالى فرجه الشّریف از آل

محمد علیهم السّلام طلب خون آن حضرت کرده و به خون‏خواهى او برخیزیم».(1)


1) مصباح المجتهد، باب المحرم و شرح زیارة الحسین علیه السّلام، ص 713 و 714؛مفاتیح الجنان، زیارت عاشورا.